Застраховката е начин да защитите Вас и Вашето имущество

Застраховката е начин да защитите Вас и Вашето имущество. Да защитаваме живота, здравето, дома и вилата, имуществото е важно. Защо да го правим, ще разкажем в следващите няколко статии.

Ето една история – Лятото започна. Семейство Иванови замина на вилата си, където бащата на семейството беше ухапан от кърлеж. Извадиха кърлежа, за да го изследват и да разберат дали е заразен, но в паниката си го загубиха. Затова спешно отидоха в болницата за инжекция с имуноглобулин.

Застраховката е начин да защитите Вас и Вашето имущество

Всъщност в такава ситуация няма други възможности. Ако се е случило ухапване от кърлеж и няма начин да се провери дали той е заразен, трябва спешно да се направи инжекция. Обаче, всъщност, инжекцията може да е безплатна. Ако човекът си е направил застрахователна полица, ще бъдат спестени доста пари. След този инцидент семейство Иванови ежегодно застрахова всички членове на семейството. Не винаги е възможно да се избегнат неприятности, но има начин да се компенсират щетите от тях – как – като се застраховате.

Застарховките биват два вида:

  • задължителни;
  • доброволни

В първия случай застраховката е необходима – това е казано от закона. Съществуват няколко вида задължителни застраховки:

1/ медицински;

2/ пенсионни;

3/застраховка гражданска отговорност (ГО) на собствениците на превозни средства;

4/застраховка гражданска отговорност за бизнесмени, както и за няколко групи професионалисти. Например, необходимо е да се застраховат тези, които работят като нотариус, депозитар, кадастрален инженер, оценител, арбитражен ръководител или митнически представител.

Случва се застраховката да е предпоставка за издаване на виза за влизане в някои страни. Но от гледна точка на закона това не е задължителен вид застраховка.

Доброволното осигуряване е, както подсказва името е съвършено съзнателен избор. Почти всичко може да се застрахова: футболистите застраховат краката си, певците застраховат гласа си. Можете да застраховате живот, здраве, къща, вила, кола и т. н.

Застраховката не предпазва от инциденти, природни бедствия, фалит, болест и други неприятни неща. Но това ще помогне за покриване на други загуби.

Застраховката е начин да защитите Вас и Вашето имущество
Към началото