Намаляване на теглото на костюм Спарко

Намаляване на теглото на костюм Спарко

Намаляване на теглото на костюм Спарко. Изследването на Спарко продължи в посока на оптимизиране на моделирането, с цел допълнително намаляване на теглото чрез използване на по-леки аксесоари и използване на ситопечат. През 2018 г. Имаха повратна точка по отношение на хомологацията: от 8856 – 2000 до 8856 – 2018. Изискването за пренос на топлина върху костюмите, в съответствие със стандарт 8856-2018 на FIA (ISO9151:2017 и ISO15025:2017), е увеличено от 11 на 12 секунди.

Намаляване на теглото на костюм Спарко

За да изпълни тези изисквания за одобрение, костюмът трябва да гарантира в рамките на времеви диапазон от 12 секунди, че температурната разлика между човешкото тяло (вътрешната част на костюма в контакт с бельото) и външната страна, подложена на излагане на пламък, не надвишава 24°C (HTI24 – индекс на топлопреминаване 24°C).

За да се гарантира пожароустойчивост във времевия диапазон, който е предвиден в новата директива, всички производители трябваше да се изправят пред значително увеличение на теглото на предавката. Sparco, в съответствие с новите изисквания за хомологация, проектира Prime Pro, един от най-леките костюми в света, който се носи от Ландо и Даниел и до днес.

 Най-съвременният костюм Спарко

Prime Pro, е най-новият огнеупорен костюм Sparco, използван от екипа на McLaren F1, е най-добрата иновация в състезателните костюми. Това е един от най-леките състезателни костюми на пазара, включващ ултра лек двойно плъзгащ се цип, скрит от огнеупорен капак, който гарантира максимална безопасност, ултра тънка яка, специално проектирана за използване във F1, безшевни маншети, изключително плоски шевове и персонализирани еластични панели, за да осигурят мобилност и комфорт на водачите по време на състезания.

Непрекъснатите иновации на Sparco

Иновацията е една от многото силни страни на Sparco: марката успява всяка година в реализацията на важни проекти, които съчетават цели по отношение на стил и технология с много висок стандарт за безопасност. В светлината на постоянните изследвания и разработки, Sparco, който достави новия Superleggera 2022 на екипа на F1 McLaren по повод Baku 2021 GP, ще представи новия костюм Prime 2022, който ще присъства в новия каталог с Monza.

Prime 2022, съвместим с новия регламент на FIA, е двуслоен костюм и се отличава с една от най-тънките и дишащи смеси, съществуващи днес. Иновацията, направена от Sparco за този проект, беше да се разработи облицовка, направена с (патентована) технология HOCOTEX.

Намаляване на теглото на костюм Спарко
Към началото