Предимства и недостатъци на тунинга на автомобили

тунинга на автомобили

Тунинга на автомобили – VIP-стилът възниква в началото на 90-те години в Япония. Според легендата местната мафия била принудена да премине от популярния Mercedes AMG към японски автомобили и тунингът се наложил сам. Характерни черти на VIP-стила тунинг са ниско кацане като lowrider, комплект за тяло в кръг, широки нестандартни колела (в резултат на това отрицателен ъгъл на наклон) и луксозна аудио система.

Драг състезания с тунинг на автомобили

Драг състезанията са посока на моторния спорт, в която състезанията се провеждат на прав участък от пистата с дължина ¼ миля (402 метра), а съотношението между мощността на двигателя и теглото на автомобила ви позволява да изминете това разстояние за по-малко от 10 секунди (руски рекорд – 6,325 секунди).

В света на професионалните драг състезания мощността на двигателя може да достигне няколко хиляди конски сили.

Предимства и недостатъци на тунинга на автомобили

Без съмнение тунингът е интересно и вълнуващо занимание. Собствениците на тунинговани автомобили подчертават следните предимства в него:

1/Независимо дали собственикът на автомобила се занимава с тунинга самостоятелно или използва услугите на професионалисти. Той получава автомобил с ясно изразени индивидуални характеристики и подобрена производителност.

2/Почти винаги тунингът се превръща в хоби (а понякога и в начин на живот) за автомобилния ентусиаст, неговите хоризонти се разширяват, в живота се появяват нови интересни аспекти.

3/Появява се нов кръг от познати сред други, които са запалени по тунинговането на хора.

Въпреки това, тези, които за първи път са решили да започнат да настройват собствената си кола. Трябва да помнят, че трябва внимателно да претеглят възможностите си с разбирането, че за малко пари без подходящо обучение. И квалификация можете да получите много скромен, а понякога и плачевен резултат.

Най-честата илюстрация за това е чип тунингът на двигателя. Разбира се, от такава операция искате всичко наведнъж: увеличаване на мощността на двигателя, намаляване на разхода на гориво и дори увеличаване на въртящия момент. Но дори собствениците на автомобили, които са малко запознати с технологиите. Разбират (може би не веднага), че това не се случва и подобряването на някои параметри обикновено се получава за сметка на влошаването на други.

Между другото, препрограмирането на електронния блок за управление на двигателя дава осезаеми резултати (до 20% увеличение на мощността) само при двигатели с турбокомпресор.

Предимства и недостатъци на тунинга на автомобили
Към началото