Природата и канализацията

Природата и канализацията

Природата и канализацията. Ето често срещаните проблеми с канализацията, за които трябва да внимавате. Корозия на тръби. При транспортирането на отпадъчните води тръбите, изграждащи канализационната линия, реагират със съдържанието. Това е често срещано при металните канализационни линии в повечето домове. Прекомерната корозия ускорява износването и разкъсването на линията и може да доведе до ВиК аварии, като течове във вашия дом. Използвайте инспекция с камера, за да откриете корозия.

Блокаж. Това се случва, когато изхвърлите в канала неща, които не могат да се отцедят правилно. Ако сте склонни да пускате пелени, кърпички и тампони през канала на тоалетната, рискувате да запушите тръбите и да се стигне до ВиК авария. Най-ясните признаци на запушване са натрупване на вода, къркорене на тръби и забавени канали.

Природата и канализацията

3. Проникване на корени на дърво

Тъй като корените на дърветата се разпространяват в търсене на влага, те могат да влязат в контакт с вашата канализационна линия. С течение на времето корените могат да доведат до запушване на канализацията или до срутване на тръбите, особено ако имат пукнатини. Ето защо, когато засаждате дървета, знайте къде се намират вашите водопроводни системи, за да избегнете бъдещи проблеми с канализацията.

4. Разместване и счупване на тръбата

Освен корените на дърветата, стареенето и разместването на тръбите могат да причинят счупване на канализационните ви тръби. Когато основата ви се измести поради прекомерно тегло или когато излишната дъждовна вода проникне под земята, вашата канализационна линия може да започне да променя формата си и да попречи на правилното оттичане на отпадъчните ви води.

5. Миризма на канализация в къщата

Този често считан за незначителен проблем може значително да повлияе на качеството и комфорта на въздуха в помещението. Когато вашите дренажни капачки липсват или са поставени хлабаво, в дома ви може да изтече неприятна миризма от канализацията. Опитайте се да проверите дренажните си капачки или P-сифона.

Природата и канализацията
Към началото