Сезони и Анталия

Сезони и Анталия. Не сте сигурни кога да посетите Анталия?

Сезони и Анталия. Най-доброто време за посещение на Анталия обикновено е през лятото между месеците юни и септември. Това време на годината е сухо и горещо, идеално за наслада на красивите плажове на Анталия. Юни и септември са особено приятни, тъй като пътниците могат да видят малко валежи, сравнително по-малко туристи (в сравнение с юли и август) и по-умерени температури за разглеждане на забележителности.

Ще искате да планирате посещението си в Анталия за сухото и слънчево време на годината, за да можете да се възползвате от зашеметяващите плажове със син флаг на средиземноморското крайбрежие. Въпреки това сърцето на лятото в Анталия може да бъде доста горещо и влажно, така че може да искате да сте подготвени за това.

Ако не можете да посетите през тези месеци, не се притеснявайте. Анталия има какво да предложи през цялата година. Продължете да четете и разберете кога е най-доброто време да посетите Анталия за вас!

Анталия през лятото – от юни до август

Лятото е едно от най-добрите времена за посещение на Анталия, особено ако искате да се насладите на нейните невероятни плажове. През лятото валежите са изключително редки. Всъщност през юли и август средният рекорден валеж е само 1 мм, което почти не съществува.

Анталия през лятото е много популярна сред туристите, тъй като това е времето, когато повечето хора вземат лятната си ваканция. Това означава, че ще трябва да резервирате настаняването си много предварително, особено ако искате някои от по-хубавите места за престой в Анталия. Поради екстремните температури заболяванията, свързани с горещината, не са необичайни през лятото, особено за международните туристи. За да останете в безопасност в Анталия през лятото, не забравяйте да търсите сянка колкото можете повече и да останете хидратирани.

Анталия през есента – от септември до ноември

Есента е едно от любимите ни времена за посещение на Анталия. Това време на годината не е толкова горещо и летните туристи вече си отидоха. Ако можете, горещо ви препоръчваме да посетите Анталия през септември (или началото на есента). Дъждът все още е много рядък и е достатъчно хладно, за да разгледате Kaleiçi (историческия център на Анталия) и някои от древните руини наблизо, без да се потите като прасе.

Температурите са все още достатъчно високи, за да се плувате в морето или да правите слънчеви бани на плажовете с мек пясък.

Сезони и Анталия
Към началото