Фитнес уреди помагащи за изгаряне на мазнини

Фитнес уреди помагащи за изгаряне на мазнини

Фитнес уреди помагащи за изгаряне на мазнини. Ако сте фен на уредите за упражнения във фитнеса си, може да помислите повече за това как да планирате посещението си. Истината е, че извличането на максимума от един фитнес уред изисква стратегия.

Ако една сесия на велоаргометър с ниско съпротивление или спокоен час на елипса се чувствате удобно, това вероятно е, защото не изразходвате толкова енергия, колкото бихте могли. Има много предимства да вървите бавно и стабилно – това е чудесно за здравето на сърдечно-съдовата система и може да ви помогне да изградите издръжливостта и скоростта си – но няма да ви даде твърдо изгаряне на калории.

Фитнес уреди помагащи за изгаряне на мазнини

Ако загубата на тегло е вашата цел, изгарянето на калории само чрез кардио работа няма да го направи. Също така трябва да изградите чиста мускулатура чрез силови тренировки и най-важното да се съсредоточите върху здравословното хранене, достатъчното сън и управлението на стреса.

Имайки предвид всичко това, ето ултра ефективните, одобрени от експерти фитнес уреи, върху които трябва да се съсредоточите.

Гребен тренажор

Ключът към ползите от кардиото и силата обаче е да се уверите, че използвате фитнес уреда, по който е проектирана да бъде използван. Започнете седнали близо до предната част на машината със свити крака и държейки дръжките в ръцете си и с лек наклон напред.

  • Натиснете силно назад с краката си, след това последвайте с ръцете си, като донесете лоста до ребрата си и се облегнете леко назад. Спрете тук за момент.
  • Изправете ръцете си назад, след това огънете коленете си, за да върнете тялото си в изходна позиция (повторете: крака, ръце, ръце, крака).

Катерене по стълби- Stair Climber

Използването на тези фитнес уреди е като изкачване на стълби, които просто никога не свършват. Не е приятно, но е ефективно.  Но също така укрепвате долната част на тялото си. След няколко сесии ще почувствате изгарянето на четирите колела, дупето и подколенните сухожилия. Изкачването на стълби поставя цялото ви телесно тегло върху един крак наведнъж в модел на изпадане. Големите мускулни групи на краката се работят, така че разходът на енергия е много висок.

Бягаща пътека

Подобно на катерача по стълби, бягащата пътека, принуждава потребителя да продължи да се движи по време на тренировката. Два ефективни начина да го използвате за изпомпващо сърцето кардио са интервали с висока интензивност и ходене с висок наклон.

Fan bike

Една от най-предизвикателните кардио машини е велосипедът с перка. Изглежда подобно на стационарен велосипед, но има голям вентилатор като предно колело и две кормила, които са по-високи от седалката. За разлика от стационарния велосипед обаче, това оборудване изисква да движите ръцете си, както и краката си, за да се движите, и тъй като изразходвате повече енергия, за да го направите, вие изгаряте повече калории. Подобно на гребните машини, велосипедите използват съпротивлението на вятъра, за да създават работа.

Фитнес уреди помагащи за изгаряне на мазнини
Към началото