Форми за градински люлки

Форми за градински люлки

Форми за градински люлки. Градинска люлка от ковано желязо. С помощта на високи температури и заваръчна машина металът се превръща в истинско произведение на изкуството в ръцете на майстора. Предимството на такива люлки е тяхната здравина: при правилна употреба и добро оцветяване те могат да служат за неопределено време.

Форми за градински люлки

Недостатък: тази люлка е много масивна, ще бъде трудно да я преместите на друго място или да я поставите в мокро помещение за зимата. Има и метален модел градинска люлка с дървена седалка. Седалката на люлката е изработена под формата на дървена пейка. С цяло окачване е. Колкото по-широка е основата, толкова по-стабилна е люлката. А ако боядисате в бяло градинската Ви люлка, получавате истинско винтидж чудо!

Метална люлка боядисана в бяло

Отличителна черта на кованата люлка е високата й цена.

Градински люлки под формата на дивани. Този тип градинска люлка е обичан от повечето градинари заради своята компактност и „маневреност“: мнозина през есента ги прехвърлят на веранда или покрита тераса, а също така се наслаждават през зимата. Често люлка от този тип е оборудвана с мека облегалка и матрак и може да се разгъва. Те се различават както по външния си вид, така и по материала, от който са изработени (обикновено от профил или метални тръби). Когато купувате този тип люлка, трябва да обърнете внимание на следните параметри:

  • -за колко души е предназначен моделът;
  • -колко задни позиции са предвидени;
  • -има ли ключалки против люлеене;
  • -водоустойчива тента има или не;
  • -дали са подвижни капаците и сенникът;

Има ли рафтове и поставки за чаши?

Съществуват варианти на градински люлки със специални покрития против комари, които са обмислени с особено внимание за защита на малките деца от всякакви насекоми в градината.

Разбира се, има и варианти градински люлки с шатра и развяващи се пердета, това си е направо мечта, при това доста скъпа! Но все пак е изпълнимо. Но всъщност,  по-бюджетните опции градински люлки от този тип могат да бъдат също толкова добри. Според нас, можете да намерите опция, която е подходяща както за цена, така и за качество.

Форми за градински люлки
Към началото