Цветята могат да подобрят психическото ни здраве

Цветята могат да подобрят психическото ни здраве

Цветята могат да подобрят психическото ни здраве и това ги прави наистина специални. Без значение дали са ни доставени или ние сме си купили цветята, те освежават дома ни. Имат толкова много предимства, че просто не можем да ги изброим.

Цветята могат да подобрят психическото ни здраве

Цветята пречистват въздуха. Според проучване на НАСА, растенията могат да бъдат чудесен икономичен и естествен начин да прочистваме от замърсители дома ни включително и от цигарен дим.

Стайните растения са чудесни за намаляване на някои замърсители в дома ни. Това ги прави идеални за поддържане на здравословна среда.

Има поговорка здрав дух здраво тяло. Психическите проблеми идват във всякакви форми и размери, но чистият въздух в дома ни често може да се възприеме като голям тласък за благополучие. Освен това цветята в по малката за премахване и на неприятни миризми. Въздухът в дома ни е свеж и мирише приятно.

Сладкият цитрусов аромат на фрезии или карамфил могат напълно да преобразят жилището като го направят то да се чувства много по приятно място.

Букетите с цветя са доказани ловци на стрес

Както вече споменахме цветята са брилянтен начин за намаляване на стреса. И те изглеждат, миришат и се усещат страхотно и всичко това се комбинира в едно цвете. Цветята помагат на психиката ни с освобождаването на серотонин и допамин което подобряват настроението ни.

Направено е проучване, което е установило че хората на които се подаряват цветя или свещи или други малки подаръци имат имат значително по висок спад на нивата на стрес от хората които не получават цветя.

Това е така защото цветята променят настроението в самото помещение, те са изпълнени със значения и символика и по повишават благосъстоянието.

Независимо дали доставяме червени рози или някакъв ярък красив букет от перуански лилии, ако искате да подобрите настроението на някого факт е че букетите с цветя помагат.

Цветята могат да подобрят психическото ни здраве
Към началото